Estatte Hallertau Hersbrucker med Hallertau Tradition

Rudi

 
Jeg følger oppskrift fra Bakke Brygg på en Weissbier. Der er det angitt 65 g Hallertau Hersbrucker 1,6% med koketid 60 min (eneste humle i oppskrifta). Men det har jeg ikke klart å skaffe. Det jeg fikk anbefalt var en Hallertau Tradition 5,7%. Skal jeg få samme IBU må jeg endre mengden fra 65 gram til ca 20 gram. Høres dette ut som en OK endring?
 
Hadde ikke bekymret meg i hvert fall, bruker ofte Magnum for å nå ønsket IBU selv om oppskriften sier noe annet (gjerne da i stedet for en nobel eller annet med lav alfa). Gjæren har uansett hovedrollen i en Weiss, så viktigere at den får skinne :)
 
Tradition er nærmest en dual-purpose humle, og et veldig godt alternativ til Weizen. Litt avhengig av antall liter/OG høres 20-25 gram på 60 min riktig ut. Strengt tatt ikke superviktig hvem at de tyske humlene du benytter med kun en tilsetning på 60 min, mer å treffe ca. 15 IBU.
 
Tilbake
Topp