Jeg har nå satt mitt brygg nr 2 på flasker, dette er en tsjekkisk pils.
OG var 1048, og FG ble 1020. Jeg er ikke helt fornøyd med FG.
Jeg lagde gjærstarter og brukte fersk flytende gjær, Wyeast Pilsner Urquell. Jeg gjorde det jeg kunne for å tilføre oksygen, dvs jeg rørte mye i vørteren, og fulgte delvis oppskriften til Gahr på gjærstarter.
Primærgjæring var en uke, deretter to uker sekundærgjæring. Jeg var nøye med renhold/sterilisering.
Jeg lurer derfor på to ting;
Pilsen skal jo fortsatt lagres lenge, først en uke i romtemperatur, deretter to uker kjølig. Er det noe sjanse for at FG går nedover mens ølet er flasket?
Hva kan jeg gjøre for å få lavere FG neste gang? Gjærnæring? Tilføring av mer oksygen ved mer avanserte metoder?
OG var 1048, og FG ble 1020. Jeg er ikke helt fornøyd med FG.
Jeg lagde gjærstarter og brukte fersk flytende gjær, Wyeast Pilsner Urquell. Jeg gjorde det jeg kunne for å tilføre oksygen, dvs jeg rørte mye i vørteren, og fulgte delvis oppskriften til Gahr på gjærstarter.
Primærgjæring var en uke, deretter to uker sekundærgjæring. Jeg var nøye med renhold/sterilisering.
Jeg lurer derfor på to ting;
Pilsen skal jo fortsatt lagres lenge, først en uke i romtemperatur, deretter to uker kjølig. Er det noe sjanse for at FG går nedover mens ølet er flasket?
Hva kan jeg gjøre for å få lavere FG neste gang? Gjærnæring? Tilføring av mer oksygen ved mer avanserte metoder?