Sverre K
Norbrygg-medlem
Har to brygg på baken og venter med lengsel på at de skal gjære CO2 på flaske etter tilsetting av sukker og plassering i romstemperatur. Første brygg satt til ettergjæring før påske men har enda ikke fått nok co2. Det neste tappet på flaske etter påske så der må jeg nok sikkert vente ei stund enda.
Hvor lang tid tar ettergjæring på flaske? Disse to øl hadde en FG på 16-18 og derfor turte jeg ikke tilsette så mue sukker, bare ca 6 gram pr liter.
Har jeg gjort noe fundamentalt feil eller er der enda håp for skum? Det smaker veldig godt men det mangler liksom noe, sjøl om effekten er ok.
Skjønner at fat er tingen og de er også på tur oppover no!
Hvor lang tid tar ettergjæring på flaske? Disse to øl hadde en FG på 16-18 og derfor turte jeg ikke tilsette så mue sukker, bare ca 6 gram pr liter.
Har jeg gjort noe fundamentalt feil eller er der enda håp for skum? Det smaker veldig godt men det mangler liksom noe, sjøl om effekten er ok.
Skjønner at fat er tingen og de er også på tur oppover no!