Brede
Norbrygg-medlem
Hei!
Satte en allgrain Stout forrige mandag.
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 53,00 L
Boil Size: 64,68 L
Estimated OG: 1,074 SG
Estimated Color: 64,3 EBC
Estimated IBU: 62,1 IBU
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Mesket 60 min 60 grader og 60 min 70 grader skylte på 78 grader
Brukte 2 pakker European Ale som jeg lagde starter på 3500ml. Ristet ofte satt til kjøling og dekanterte og helte slurryen i vørteren på ca 18 grader. Ristet spannet for å tilføre oksygen. Fin gjæring etter ca 15 timer
Gjæret på 18 grader i vørteren frem til lørdag da økte jeg til 19 grader og 20 grader søndag.
Har gjæret jevnt å trutt hele tiden. Har blov off tube og i dag var det ca 8 sek mellom bloppene. Målte i dag til 1039 og lurer på om noen har noen erfaringer med denne gjæren.
Er den treg. :help: Ser den har en utgjæring på 69-73%
Reiser på sjøen igjenn neste uke og ser ikke ut at denne blir ferdig til da.
Skal jeg ha den over på sekunderkar eller skal den stå på samme dunken? Blir borte 4 uker til og da blir øllet over 6 uker før jeg kommer meg hjem.
Hvordan går dette?
Satte en allgrain Stout forrige mandag.
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 53,00 L
Boil Size: 64,68 L
Estimated OG: 1,074 SG
Estimated Color: 64,3 EBC
Estimated IBU: 62,1 IBU
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Mesket 60 min 60 grader og 60 min 70 grader skylte på 78 grader
Brukte 2 pakker European Ale som jeg lagde starter på 3500ml. Ristet ofte satt til kjøling og dekanterte og helte slurryen i vørteren på ca 18 grader. Ristet spannet for å tilføre oksygen. Fin gjæring etter ca 15 timer
Gjæret på 18 grader i vørteren frem til lørdag da økte jeg til 19 grader og 20 grader søndag.
Har gjæret jevnt å trutt hele tiden. Har blov off tube og i dag var det ca 8 sek mellom bloppene. Målte i dag til 1039 og lurer på om noen har noen erfaringer med denne gjæren.
Er den treg. :help: Ser den har en utgjæring på 69-73%
Reiser på sjøen igjenn neste uke og ser ikke ut at denne blir ferdig til da.
Skal jeg ha den over på sekunderkar eller skal den stå på samme dunken? Blir borte 4 uker til og da blir øllet over 6 uker før jeg kommer meg hjem.
Hvordan går dette?