Finn Berger
Moderator
Jeg satte en engelsk IPA (Kinns Påskeøl, sånn ca), med OG 1.064, for 10 dager sida. Gjæren var Imperial A38 Juice - som skal være den samme som Kinns husgjær, Wyeast 1318. De siste gangene jeg har brukt den, og Verdant, som også er en slektning, har jeg slitt med utgjæringa. Denne gangen var det tverrstopp på 1.020, og ølet smakte klart søtt. Risting etc. hjalp ikke.
Nå hadde det seg heldigvis sånn at jeg hadde en American Wheat, med Imperials versjon av den skotske gjæren, A31 Tartan, klar til opptapping i dag. Den hadde gått ned til 1-008, og var åpenbart i fin form. Så da jeg var ferdig med flaskinga, tok jeg en del av gjæren fra den, og satte en SNS-starter på en liter. Etter noen få timer var den i full gang, og jeg helte den oppi den gjenstridige IPAen. Og nå klukker det friskt.
Altså: En SNS-starter er en rimelig effektiv måte å sparke i gang gjæring som er gått i stå, på.
Nå hadde det seg heldigvis sånn at jeg hadde en American Wheat, med Imperials versjon av den skotske gjæren, A31 Tartan, klar til opptapping i dag. Den hadde gått ned til 1-008, og var åpenbart i fin form. Så da jeg var ferdig med flaskinga, tok jeg en del av gjæren fra den, og satte en SNS-starter på en liter. Etter noen få timer var den i full gang, og jeg helte den oppi den gjenstridige IPAen. Og nå klukker det friskt.
Altså: En SNS-starter er en rimelig effektiv måte å sparke i gang gjæring som er gått i stå, på.