Signal
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget i snart to år, og over et år all-grain med biab og nå endret til å bruke biab posen i et gjæringskar for å meske.
Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke har kontroll på meskingen! Det blir aldri over 65% effektivitet (brewhouse) og den varierer ned til under 55%. Jeg har også problemer med å få rett mesketemperatur.
Har nå funnet ut at BIAB posen skal vekk og det ene gjæringskaret skal bli fast meskekar med silbunn (på rist), og isoleres med liggeunderlag. Tenker å kjøre batch sparge (2 steg). Da må jeg vel klare å få opp effektiviteten?
Hvordan kan man være sikker på å få mesketemperatur på 67 °C? Jeg står ute med krabbekoker på ca 40 l. Å holde temperaturen konstant går ganske bra, synker 1-2 °C på 1 time.
Har ønske om å ligge på ca 80% effektivitet, men viktigst å få den konstant og over 70%.
Alle gode forslag mottas med takk.
Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke har kontroll på meskingen! Det blir aldri over 65% effektivitet (brewhouse) og den varierer ned til under 55%. Jeg har også problemer med å få rett mesketemperatur.
Har nå funnet ut at BIAB posen skal vekk og det ene gjæringskaret skal bli fast meskekar med silbunn (på rist), og isoleres med liggeunderlag. Tenker å kjøre batch sparge (2 steg). Da må jeg vel klare å få opp effektiviteten?
Hvordan kan man være sikker på å få mesketemperatur på 67 °C? Jeg står ute med krabbekoker på ca 40 l. Å holde temperaturen konstant går ganske bra, synker 1-2 °C på 1 time.
Har ønske om å ligge på ca 80% effektivitet, men viktigst å få den konstant og over 70%.
Alle gode forslag mottas med takk.