Kverningsgrad til BIAB brygging

bjornwaa

Norbrygg-medlem
Etter at BryggSelv gikk over ende har jeg fått problemer med effektiviteten på malt fra min nærmeste leverandør. Er BIAB brygging helt ute? Har undersøkt med to leverandører, og de er ikke særlig velvillig til å justere kverningsgraden. Har alltid hatt 75 % effektivitet, men ligger nå langt under. Noen som kjenner til leverandør som kan hjelpe?
 
Tipper de fleste kverner for bryggemaskiner, men det burde ikke være så ukurant.

Hva med å meske lenger eller skaffe egen kvern?
 
Etter at BryggSelv gikk over ende har jeg fått problemer med effektiviteten på malt fra min nærmeste leverandør. Er BIAB brygging helt ute? Har undersøkt med to leverandører, og de er ikke særlig velvillig til å justere kverningsgraden. Har alltid hatt 75 % effektivitet, men ligger nå langt under. Noen som kjenner til leverandør som kan hjelpe?
Det høres for dårlig ut.

Med BIAB skulle du kunne brygge med svært fin kverning uten å få problemer. Jeg ville ha skaffa egen kvern, så slipper du det maset der. Over tid tjener du det inn, også. Du betaler jo en god del for kverninga.

Med mindre du brygger mye, klarer du deg godt med noe relativt billig. Ei enkel mølle med 2 valser får du antakelig kjøpt brukt uten å måtte grave så veldig djupt i pengebingen.
 
Det høres for dårlig ut.

Med BIAB skulle du kunne brygge med svært fin kverning uten å få problemer. Jeg ville ha skaffa egen kvern, så slipper du det maset der. Over tid tjener du det inn, også. Du betaler jo en god del for kverninga.

Med mindre du brygger mye, klarer du deg godt med noe relativt billig. Ei enkel mølle med 2 valser får du antakelig kjøpt brukt uten å måtte grave så veldig djupt i pengebingen.
Hvor fint bør man kverne til BIAB da? 1mm?
 
Hvor fint bør man kverne til BIAB da? 1mm?
Jeg kverner på 0,8. Du kan sikkert gå lavere, også. 0,6-0,7.

Det generelle rådet er å kverne på så trang åpning som du får til å funke i bryggeriet ditt. Så trangt som mulig, for å si det sånn.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp