Har brygget øl (dobbel IPA) som har fått karbonere naturlig på fat i romtemperatur. (3 g sukker pr liter, stått i 2 uker med utgangspunkt på 2.5 bar trykk). Har nå satt i kjøleskap for å smake og er fornøyd med utfallet. Kan jeg nå ta fatet ut i romtemperatur igjen? Hvilket trykk bør jeg la fatet ha videre? Ølet skal ikke serveres før om 3 uker på en tilstelning da.
 
Jeg ville ikke tatt en IPA ut i romtemperatur igjen, synes du var slem med den som naturlig karbonerte den i utgangspunktet :p

Alt med mye humle har bare godt av å stå så kaldt som mulig, humle er mer ferskvare enn du skulle tro siden du har fat og naturlig karbonerte den.

Jeg antar at du ikke har overført den lukket, så hold den så kald som mulig for å sinke påvirkningen av oksygen så mye som mulig. En dobbel IPA er veldig skjøre saker, mye humle som kan ryke.
 
Tilbake
Topp