1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Torsdag 3. desember vil forumet være utilgjengelig fra ca 17:30 og ut kvelden. Når forumet kommer tilbake vil det være med nytt utseende.
  Fjern notisen

Fat og oppbevaring

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Playmo, 3 Aug 2017.

 1. Playmo

  Playmo
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Har brygget øl (dobbel IPA) som har fått karbonere naturlig på fat i romtemperatur. (3 g sukker pr liter, stått i 2 uker med utgangspunkt på 2.5 bar trykk). Har nå satt i kjøleskap for å smake og er fornøyd med utfallet. Kan jeg nå ta fatet ut i romtemperatur igjen? Hvilket trykk bør jeg la fatet ha videre? Ølet skal ikke serveres før om 3 uker på en tilstelning da.
   
 2. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Jeg ville ikke tatt en IPA ut i romtemperatur igjen, synes du var slem med den som naturlig karbonerte den i utgangspunktet :p

  Alt med mye humle har bare godt av å stå så kaldt som mulig, humle er mer ferskvare enn du skulle tro siden du har fat og naturlig karbonerte den.

  Jeg antar at du ikke har overført den lukket, så hold den så kald som mulig for å sinke påvirkningen av oksygen så mye som mulig. En dobbel IPA er veldig skjøre saker, mye humle som kan ryke.
   
  Jorga og heljar88 liker dette.

Del denne siden