Fating, hva er metodikken?

Jeg har gjærkarbonert et par fat, funker fint, men det blir jo mer bunnfall av det. Null problem om fatet står stille, men dette (disse, kommer et øl til) skal flyttes dagen før eller på morgenen den dagen (mesteparten av) ølet skal brukes.
Hvis det er nok med samme størrelsesorden som ved deoksygenering av bryggevann, så er det 10 gram til 20 liter øl. Blir marginalt med sedimenter av det sammenlignet med å fullkarbonere med sukker på fatet. 120-150 gram det vel.
 
...

Alt er mindre risikofylt med fating. Blir det for mye letter du på trykket
For lite og du tar resten med tvang :)
Veldig uenig i det der.

Risikoen for å drikke for mye er mye større når du ikke kan telle hvor mange tomme flasker som hauger seg opp. Og det med trykket er helt uavhengig av om ølet har vært på fat eller flaske. Må du så må du.

Og jeg trenger da uansett ikke tvinge meg til å innta øl, vel??? Snarere tvert i mot.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp