Hei folkens!
Det er ny en liten uke til ølet mitt (en ale og en sommerpils) skal serveres I bryllupet til min bror. Jeg testet litt denne helgen, og fant at det var litt lite kullsyre på noen av fatene, og har uken på å justere (mandag idag, bryllup på lørdag).
Jeg har erfaring ved trykk ved kjølte fat rett fra kjøleskapet (bruker da rundt 1,2 bar), men ikke sikker på hvordan trykk man skal bruke ved bruk av Lindr 40, når fatene blir stående varmt fra omtrent nå til servering om 5-6 dager.
Ved selve serveringen har jeg fått tips om å skru opp trykket til 2 bar for å unngå skum. Dette har jeg prøvd, og det funket bra.
Det første jeg har gjort er å nå sette alle fatene i romtemperatur. Det er jo den temperature fatene vil ha frem til servering, og tanken er at de skal få tid til å finne likevekt. Jeg tenker så å sette på trykk slik at de får skum før sververing. Men heller en smule underkarbonert enn skumproblemer. En fin skumtopp er jo nydelig, men ikke når det overgår mengende med øl.
Alle tips mottaes med takk - hilsen en lett nervøs, førstegangs ølvert
PS! Har ikke erfaring med CO2 kalkulator og tabeller. Ukjent med "enheter CO2" og alt det der
Det er ny en liten uke til ølet mitt (en ale og en sommerpils) skal serveres I bryllupet til min bror. Jeg testet litt denne helgen, og fant at det var litt lite kullsyre på noen av fatene, og har uken på å justere (mandag idag, bryllup på lørdag).
Jeg har erfaring ved trykk ved kjølte fat rett fra kjøleskapet (bruker da rundt 1,2 bar), men ikke sikker på hvordan trykk man skal bruke ved bruk av Lindr 40, når fatene blir stående varmt fra omtrent nå til servering om 5-6 dager.
Ved selve serveringen har jeg fått tips om å skru opp trykket til 2 bar for å unngå skum. Dette har jeg prøvd, og det funket bra.
Det første jeg har gjort er å nå sette alle fatene i romtemperatur. Det er jo den temperature fatene vil ha frem til servering, og tanken er at de skal få tid til å finne likevekt. Jeg tenker så å sette på trykk slik at de får skum før sververing. Men heller en smule underkarbonert enn skumproblemer. En fin skumtopp er jo nydelig, men ikke når det overgår mengende med øl.
Alle tips mottaes med takk - hilsen en lett nervøs, førstegangs ølvert
PS! Har ikke erfaring med CO2 kalkulator og tabeller. Ukjent med "enheter CO2" og alt det der