Testet den sjette batchen til bryggelaget i dag, skuffelsen var stor da det ikke var så mye som en "fsst" ved åpning av flaskene. Helt dødt, ikke antydning til kullsyre, lukten var dyp, ekkel, med hint av humle - smaken likeså. Vi flasket ølet etter at det hadde gjæret i to uker (i oppskriften sto det 7-10 dager), kan dette være en årsak?
Vårt første brygg var nøyaktig det samme (American Pale Ale, fra Bryggeland), og det ble aldeles nydelig. Det eneste vi gjorde forskjellig denne gangen var å strekke gjæringstiden til det dobbelte (altså 14 dager) av praktiske årsaker.
Søk på forumet forteller meg at det ikke nødvendigvis har så mye å si at brygget blir stående noen dager etter at det er ferdig gjæret, hva kan da være årsaken til fiaskoen?
Vårt første brygg var nøyaktig det samme (American Pale Ale, fra Bryggeland), og det ble aldeles nydelig. Det eneste vi gjorde forskjellig denne gangen var å strekke gjæringstiden til det dobbelte (altså 14 dager) av praktiske årsaker.
Søk på forumet forteller meg at det ikke nødvendigvis har så mye å si at brygget blir stående noen dager etter at det er ferdig gjæret, hva kan da være årsaken til fiaskoen?