Hei.
Jeg og en kamerat forsøkte å brygge øl fra for første gang på lørdag. Fant en oppskrift i Moderne hjemmebrygging, kjøpte inn maltekstrakt, humle, gjær, kjele og vørterkjøler og brukte ettermiddagen på lørdag til å sette øl. Satte dunken i 20[sup]o[/sup]C og på søndag formiddag var gjæringen i god gang. Nå, allerede etter to dager, har det nærmest sluttet å ploppe i gjærlåsen. Har fundert på om noe har gått galt eller om det virkelig har gått så raskt, men tok til slutt og målte med hydrometer og fikk 1014. Så dette har såvidt jeg forstår gått ganske raskt. Glemte dessverre å måle før gjæringen startet, men i følge oppskriften skal OG være 1.047.
Et par-tre spørsmål:
- Er ølet klart til å tappes på flaske?
- Ølet er relativt grumsete. Bør jeg stikke om ølet og la det stå noen dager før flasking? Vil grumset etterhvert legge seg på bunn enten i flaskene eller i omstikkingskaret? Kan ølet stå lenge i karet før det må på flaske?
Mvh
Roar R.
Jeg og en kamerat forsøkte å brygge øl fra for første gang på lørdag. Fant en oppskrift i Moderne hjemmebrygging, kjøpte inn maltekstrakt, humle, gjær, kjele og vørterkjøler og brukte ettermiddagen på lørdag til å sette øl. Satte dunken i 20[sup]o[/sup]C og på søndag formiddag var gjæringen i god gang. Nå, allerede etter to dager, har det nærmest sluttet å ploppe i gjærlåsen. Har fundert på om noe har gått galt eller om det virkelig har gått så raskt, men tok til slutt og målte med hydrometer og fikk 1014. Så dette har såvidt jeg forstår gått ganske raskt. Glemte dessverre å måle før gjæringen startet, men i følge oppskriften skal OG være 1.047.
Et par-tre spørsmål:
- Er ølet klart til å tappes på flaske?
- Ølet er relativt grumsete. Bør jeg stikke om ølet og la det stå noen dager før flasking? Vil grumset etterhvert legge seg på bunn enten i flaskene eller i omstikkingskaret? Kan ølet stå lenge i karet før det må på flaske?
Mvh
Roar R.