Hei.
Lurer på om det går an å fermentere 30L batch i 60L fermenter. Var innom en av butikke som selger utstyr og ble oplyst om at differanse ska være maks 20%. Dvs at dersom man har en 60L fermenter så kan ikke man fermentere mindre enn 48L. Da blir det for mye luft i fementer og dette går utover kvaliteten på øl grunnet for mye O2 og oksidering ila hele fermentering perioden. Da har jeg et spørsmål. Blir det virkelig slik?. CO2 som dannes ved fermentering vil legge seg like over skummen da den er tyngre en O2 og demed kommer man til å ungå konrtakt med O2. Er det riktig eller fei.
MVH Valdemar.
Lurer på om det går an å fermentere 30L batch i 60L fermenter. Var innom en av butikke som selger utstyr og ble oplyst om at differanse ska være maks 20%. Dvs at dersom man har en 60L fermenter så kan ikke man fermentere mindre enn 48L. Da blir det for mye luft i fementer og dette går utover kvaliteten på øl grunnet for mye O2 og oksidering ila hele fermentering perioden. Da har jeg et spørsmål. Blir det virkelig slik?. CO2 som dannes ved fermentering vil legge seg like over skummen da den er tyngre en O2 og demed kommer man til å ungå konrtakt med O2. Er det riktig eller fei.
MVH Valdemar.