Hei! Jeg er en real fersking innen bryggekunsten. Har sammen med en kollega gått til innkjøp av BB30, som jeg er relativt fornøyd med. Har dog en del spørsmål jeg må få klarhet i.
1. BB30 sin bruksanvisning sier at jeg skal fylle opp til ca 20liters målet under mesking. Noe som gjør at kjelen blir full når mesken kommer oppi. Andre steder leser jeg at man bruker langt mindre vann under mesking for deretter å skylle med 15-20l varmt vann. Har det stor betydning for meskingen hvorvidt man følger BB sin handlemåte, eller en annen?
2. i etterkant av skyllingen av dagens brygg var OG på 1.035. Og dette var etter 1 time med skylling, røring, osv på temperaturer mellom 63-65C. brygget var forøvig en APA med forventet OG på 1.058 Hva i alle dager gjør jeg galt?
3. I kampens hete måtte jeg komme med en løsning for å øke sukkerinnholdet, og valgte å tilsette 0,5kg vanlig sukker. OG økte da til hele 1.050. Vil dette ødelegge ølet? Er det eventuelt noe annet jeg må ta høyde for under gjæring/flasking?
Om du kommer helt ned hit takker jeg for oppmerksomheten!
1. BB30 sin bruksanvisning sier at jeg skal fylle opp til ca 20liters målet under mesking. Noe som gjør at kjelen blir full når mesken kommer oppi. Andre steder leser jeg at man bruker langt mindre vann under mesking for deretter å skylle med 15-20l varmt vann. Har det stor betydning for meskingen hvorvidt man følger BB sin handlemåte, eller en annen?
2. i etterkant av skyllingen av dagens brygg var OG på 1.035. Og dette var etter 1 time med skylling, røring, osv på temperaturer mellom 63-65C. brygget var forøvig en APA med forventet OG på 1.058 Hva i alle dager gjør jeg galt?
3. I kampens hete måtte jeg komme med en løsning for å øke sukkerinnholdet, og valgte å tilsette 0,5kg vanlig sukker. OG økte da til hele 1.050. Vil dette ødelegge ølet? Er det eventuelt noe annet jeg må ta høyde for under gjæring/flasking?
Om du kommer helt ned hit takker jeg for oppmerksomheten!