Fersk gjær-rask lagring

Satte en pils med gjær fra Dahls bryggeri 11.april. OG var 1.055. Nå, etter 11 dager, er den allerede nede i ca 1.010. Normalt at fersk gjær er så kjapp? Brukte ca 2,5 dl på 20 liter vørter. Gjæret på 12 grader, samme som de gjør på bryggeriet.
 
Satte en pils med gjær fra Dahls bryggeri 11.april. OG var 1.055. Nå, etter 11 dager, er den allerede nede i ca 1.010. Normalt at fersk gjær er så kjapp? Brukte ca 2,5 dl på 20 liter vørter. Gjæret på 12 grader, samme som de gjør på bryggeriet.
Virker ikke urimelig. God og rask utgjæring. Bruker du mye og frisk fersk gjær går det gjerne unna:). Men du skal nok gi den litt mer tid, og kanskje sette opp temperaturen to-tre grader, for å være sikker på ikke å få diacetyl-problemer. (Det har ikke noe med rask utgjæring å gjøre.)
 
Gjorde akkurat det samme nettopp - hadde lignende forløp på samme temperatur. Ganske kjapp i starten, tar litt tid med de siste poengene. Endte på FG 1.008 (med OG på 1.054). Lot den stå 12 dager før CC, kanskje på grensa men flatet bra ut på slutten
 
Tilbake
Topp