FG-målingen har svært lite å gjøre med om man kan flaske ølet. Det som er viktig er å vite om ølet er ferdiggjæret eller ikke. Poenget er at det ikke må være for mye gjærbart sukker igjen i ølet før tappingen, hvis det er det risikerer man granater. Med normal progresjon i gjæreingen vil det som regel være helt ok å tappe ølet etter f.eks. to uker (ale), eller tre til fire uker (lager). Hvis gjæringsaktiviteten har stoppet opp er det ok å flaske. FG-målingen kan være en pekepinn på dette, men som regel er det lettere å bruke øynene; hvis det ikke bobler lenger, er gjæringen over. Tilsett en tilmålt mengde primingsukker i en ren dunk (det finnes andre tråder som omhandler dette her på forumet), stikk ølet om til denne og tapp det så på flasker. Når det er sagt, er det en kjent tommelfingerregel at FG bør ligge i nærheten av en fjerdedel av OG, men dette avhenger av forskjellige faktorer som mesketemperatur (for all-grain), maltekstrakttype, mengde spesialmalt brukt i oppskriften og gjærtype. Håper dette hjalp!