Etter 3 uker på gjæringsdunk måler jeg i dag fg og får dessverre bekreftet min mistanke; en alt for høy FG, 1.030.
Brygget er en "American West Coast Amber Ale" som ligger under prisbelønte oppskrifter, og er fulgt ganske nøye med unntak av gjæren. http://forum.norbrygg.no/threads/nm...-coast-amber-ale-jan-halvor-fjeld-skien.3587/
Jeg har brukt 2x US-05 med tørrgjær rett i gjæringskaret istedenfor Wyeast 1056.
OG endte på 1.064, oppskrift skulle ha 1.060.
Ble ikke tilsatt oksygen, brukte "donkey-kong" metoden 1 minutt ca.
Mitt problem oppstod trolig under gjæringen da sommervarmen var på topp. Temp måleren var festet til utsiden av gjæringskaret og viste jevnt mellom 23-25 grader under stormgjæringen. Gjærlåsen sluttet å ploppe etter 6 dager ca.
Mitt spørsmål er nå da hvilke mulighet jeg har til å få startet opp gjærprosessen igjen? Har flere pakker US-05 liggende men er vel ikke bare å kaste oppi mer?
Brygget er en "American West Coast Amber Ale" som ligger under prisbelønte oppskrifter, og er fulgt ganske nøye med unntak av gjæren. http://forum.norbrygg.no/threads/nm...-coast-amber-ale-jan-halvor-fjeld-skien.3587/
Jeg har brukt 2x US-05 med tørrgjær rett i gjæringskaret istedenfor Wyeast 1056.
OG endte på 1.064, oppskrift skulle ha 1.060.
Ble ikke tilsatt oksygen, brukte "donkey-kong" metoden 1 minutt ca.
Mitt problem oppstod trolig under gjæringen da sommervarmen var på topp. Temp måleren var festet til utsiden av gjæringskaret og viste jevnt mellom 23-25 grader under stormgjæringen. Gjærlåsen sluttet å ploppe etter 6 dager ca.
Mitt spørsmål er nå da hvilke mulighet jeg har til å få startet opp gjærprosessen igjen? Har flere pakker US-05 liggende men er vel ikke bare å kaste oppi mer?