Vurderer å brygge en klonet Wookey Jack i helgen (oppskriften hentet fra Mikkelers bog om øl). Er det noen som har brygget denne oppskriften eller har en original oppskrift på Wookey Jack?
I mange kloneoppskrifter jeg finner på nettet benyttes Midnight Wheat i stede for Light Wheat i boken. Som følge av dette gir oppskriften til Mikkeller blant annet en lavere EBC. Dette vil vel også isolert sett kunne gi noe lavere alkohol(?). I boka kompanseres også lav mengde malt (5700g pr 20l vann) med ren glukose de siste 10 minuttene av kokingen for å få høyere alkohol (hvis jeg har forstått det riktig). Det er heller ikke benyttet Magnum som bitterhumle, men Citra og Amarillo. Amarillo har en relativt lav alpha til å være bitterhumle. Mikkeller forventer også en effektivitet på 85% og 8,5% alkohol som utbytte, men gjæren som står oppført (1028 london yeast) har en attenuation på rundt 75%.
Spørsmål:
- Noen som har erfaring med tilsetting av ren glukose de siste 10 min av kokingen, og hvordan påvirker det ølet?
- Eventuelle ulemper ved å benyttelse Amarillo (med lav alpha) som bitterhumle, annet enn lavere IBU?
- 1028 London Yeast står oppført som gjær (Vil WLP007 være en bedre gjær ettersom 007 har høyere attenuation nivå (inntil 85%) og oppskriftet til Mikkeller oppgir en relativt høy OG 1074 og lav FG 1011 i ølen. Det tilsvarer vel en effektivitet på 85%? Her må vel 1028 London Yeast ikke være helt optimalt? Eller er det bare å øke mengde tilsatt gjær av 1028 LY og så eventuelt la gjæringen stå lengre i karet?
Mye jeg ikke får til å stemme i oppskriften til Mikkeller (blant annet stemmer ikke ingrediensene 100% overens med inngrediensfortegnelsen oppgit på Firestone og Walker sin hjemmeside), men den virker spennende. Det blir kanskje en helt annen øl enn Wookey Jack som annonseres?
I mange kloneoppskrifter jeg finner på nettet benyttes Midnight Wheat i stede for Light Wheat i boken. Som følge av dette gir oppskriften til Mikkeller blant annet en lavere EBC. Dette vil vel også isolert sett kunne gi noe lavere alkohol(?). I boka kompanseres også lav mengde malt (5700g pr 20l vann) med ren glukose de siste 10 minuttene av kokingen for å få høyere alkohol (hvis jeg har forstått det riktig). Det er heller ikke benyttet Magnum som bitterhumle, men Citra og Amarillo. Amarillo har en relativt lav alpha til å være bitterhumle. Mikkeller forventer også en effektivitet på 85% og 8,5% alkohol som utbytte, men gjæren som står oppført (1028 london yeast) har en attenuation på rundt 75%.
Spørsmål:
- Noen som har erfaring med tilsetting av ren glukose de siste 10 min av kokingen, og hvordan påvirker det ølet?
- Eventuelle ulemper ved å benyttelse Amarillo (med lav alpha) som bitterhumle, annet enn lavere IBU?
- 1028 London Yeast står oppført som gjær (Vil WLP007 være en bedre gjær ettersom 007 har høyere attenuation nivå (inntil 85%) og oppskriftet til Mikkeller oppgir en relativt høy OG 1074 og lav FG 1011 i ølen. Det tilsvarer vel en effektivitet på 85%? Her må vel 1028 London Yeast ikke være helt optimalt? Eller er det bare å øke mengde tilsatt gjær av 1028 LY og så eventuelt la gjæringen stå lengre i karet?
Mye jeg ikke får til å stemme i oppskriften til Mikkeller (blant annet stemmer ikke ingrediensene 100% overens med inngrediensfortegnelsen oppgit på Firestone og Walker sin hjemmeside), men den virker spennende. Det blir kanskje en helt annen øl enn Wookey Jack som annonseres?