Vi har brygget to brygg nå, og under brygging har vi tatt vekk en del av skummet som legger seg på toppen under koking. Tanken var at dette var diverse stoffer man ikke vil ha i det ferdige produktet, ref. avskumming ved koking av kraft og lignende.
Hvis jeg skjønner det riktig så er dette proteiner som skilles ut under koking og at det kan gi klarere øl? Vi bruker en halv tablett whirlfloc på 20L, så dette er kanskje ikke så viktig.
Videre så synes vi bryggene har blitt mindre bitter enn planlagt og tenker kanskje at man fjerner en del oljer fra humlen med å gjøre dette. Nå skal det sies at det kan være mange andre årsaker til dette, som f.eks. at vi har alt for lite humle i..
Jeg lurer derfor på hva dere andre gjør.
Hvis jeg skjønner det riktig så er dette proteiner som skilles ut under koking og at det kan gi klarere øl? Vi bruker en halv tablett whirlfloc på 20L, så dette er kanskje ikke så viktig.
Videre så synes vi bryggene har blitt mindre bitter enn planlagt og tenker kanskje at man fjerner en del oljer fra humlen med å gjøre dette. Nå skal det sies at det kan være mange andre årsaker til dette, som f.eks. at vi har alt for lite humle i..
Jeg lurer derfor på hva dere andre gjør.