Flaskekarbonering og ingredienser i belgisk dubbel

Oki:) Men vist man kjøper det kandis sukkeret som man kjøper på butikk (ikke flytende) og hiver det oppi de siste 10 minuttene av kok,vil man kanskje ikke få de samme smakene som han på homebrewtalk fikk?
Nei, jeg syns de steinene er ganske smakløse.
 
Oki, takk for svar (i alle trådene ;) får ta å koke noen små prøver. Gjærinæringen trenger man ikke på de vel?
Gjærnæringen inneholder DAP, som er helt nødvendig for å få riktige kjemiske prosesser igang. Med denne får du maillard-reaksjoner på en lavere temperatur og kan utvikle masse smak uten å brenne sirupen.

Jeg koker forøvrig sirup til min egen dubbel "as I type" :)
 
Da var ølet brygget! Vørteren hadde en særdeles intressant smak av den hjemmelagde kandisirupen. Er veldig spent nå! :)
Kuttet ned på spesialmaltet, som anbefalt.

Vil gjære ølet på samme regime som Westmalle -> pitchet på 18 grader, og lar tempen øke til 20. Lar det gjære der i 2 uker :)
Hvordan ble denne? Tenker selv å brygge dubbel om ikke så lenge.
 
Tilbake
Topp