Har lest litt rundt om kring mtp temperatur ved karbonering og vet at "romtemperatur" er det som brukes.
Men det jeg ikke har funnet noe lettfattelig info om er " I hvor stor grad må jeg ta hensyn til øllets temperatur ved tilsetning av sukker"?
Dersom jeg f.eks har en pils som har stått kaldt (10c) etter omstikk, trenger jeg da og justere sukkermengden når jeg lager sukkerlaken?
La oss ta måltall 2,5 CO2
20liter pils x 6g=120g sukker i noen DL vann.
Blir dette lite eller mye CO2? Burde jeg "varme" opp til romtemperatur før tilsetting av sukkerlake?
Ser det er mulighet for og anngi temperatur i de forskjellige karbonerings-kalkulatorene. Er dette under karbonering, eller ved tilsetting av sukkerlaken...?
Håper noen av dere har ett enkelt svar? :jaha:
Men det jeg ikke har funnet noe lettfattelig info om er " I hvor stor grad må jeg ta hensyn til øllets temperatur ved tilsetning av sukker"?
Dersom jeg f.eks har en pils som har stått kaldt (10c) etter omstikk, trenger jeg da og justere sukkermengden når jeg lager sukkerlaken?
La oss ta måltall 2,5 CO2
20liter pils x 6g=120g sukker i noen DL vann.
Blir dette lite eller mye CO2? Burde jeg "varme" opp til romtemperatur før tilsetting av sukkerlake?
Ser det er mulighet for og anngi temperatur i de forskjellige karbonerings-kalkulatorene. Er dette under karbonering, eller ved tilsetting av sukkerlaken...?
Håper noen av dere har ett enkelt svar? :jaha: