Flaskekonkurranse ved Juleavslutning

Vi tenker å kjøre igang en falskekonkurranse relativt kjapt!
Da det er greit å ha litt tid på seg, samt at ølet får modnes lenge nok.

Det vil bli avholdt en juleavslutning 17/11

Vi ønsker i den anledning å ha en flaskekonkurranse. Det har blitt bestemt at det skal brygges Porter

8D. PORTER
OG FG vol% IBU EBC
1046-1063 1012-1020 4,5-6,2 20-40 50-80
I hjemmebryggersammenheng er forskellen på stout og porter at stouten er preget av ristet bygg og hardt ristet karakter mens porteren er rundere og mykere. I kommersiell sammenheng er grensen ofte mer flytende.
Aroma: Middels til kraftig maltaroma, som kan ha karakter av toffee, karamell, sjokolade og lakris. Svak til middels nivå av fruktestere, som kan ha karakter av tørket frukt. Fraværende til svak duft av engelske humletyper. Diacetyl skal ikke forekomme.
Farge/Utseende: Brun til mørkebrun, med kraftig skum som er kremfarget til lys brun. Klar til lett tåkete.
Smak: Middels til kraftig maltsmak som kan ha karakter av toffee, karamell, sjokolade, kaffe, ristet brød og lakris. Humlesmaken skal være fraværende til svak, og bitterheten skal være svak til middels.
Kropp: Medium til kraftig kropp. Svak til medium karbonering.
Eksempler: Samuel Smiths Taddy Porter, Fullers London Porter, Anchor Porter, Haandbryggeriets London Porter.

Man må levere minst 2 Liter, i umerket flasker.

Flaskene taes med på arrangementet som blir opprettet senere i år.
 
Tilbake
Topp