Hei,
Brygget en tank 7 klon for snart 3 uker siden,
Vi rørte veldig mye i mesken på sluten av meskinga, noe som førte til ekstra mengder trubb i gjæringsdunk da det var mye som ikke ble filtrert gjennom mesken føe vi måtte skylle.
OG ble 1064 vi gjæret med wlp 530 som er kjent for å "stoppe opp" gjæring før den begynner igjen når den blir satt litt varmere, vi målte FG etter 12, 13 og 14dager til 1011. tappet på flasker og karbonerte med coopers drops
Ser nå etter cirka en uke at det er en del flasker som har fått "kreusenring" åpna ett par flasker for å se hva som skjedde og da skumma hele dritten over,
Spørsmålet er som følger:
Har gjæra starta opp igjen? eller er det infeksjon på gang?. Vanskelig å smake om det er noe galt også da alt grumset på flaska blander seg med øllet.
Beklager verdens lengste innlegg. Men er livredd for at hele batchen er gått til helvete, for den smakte knall på flaskedagen..:/
Brygget en tank 7 klon for snart 3 uker siden,
Vi rørte veldig mye i mesken på sluten av meskinga, noe som førte til ekstra mengder trubb i gjæringsdunk da det var mye som ikke ble filtrert gjennom mesken føe vi måtte skylle.
OG ble 1064 vi gjæret med wlp 530 som er kjent for å "stoppe opp" gjæring før den begynner igjen når den blir satt litt varmere, vi målte FG etter 12, 13 og 14dager til 1011. tappet på flasker og karbonerte med coopers drops
Ser nå etter cirka en uke at det er en del flasker som har fått "kreusenring" åpna ett par flasker for å se hva som skjedde og da skumma hele dritten over,
Spørsmålet er som følger:
Har gjæra starta opp igjen? eller er det infeksjon på gang?. Vanskelig å smake om det er noe galt også da alt grumset på flaska blander seg med øllet.
Beklager verdens lengste innlegg. Men er livredd for at hele batchen er gått til helvete, for den smakte knall på flaskedagen..:/