en liten oppdatering:
jeg har brygget to batcher til, en pils og en Düsseldorfer Altbier. sistnevnte er jo overgjærig, så det kunne være en forskjell. og det var det. gjæringen gikk såpass rask på overgjærig øllet, at jeg nesten mistet den rette tidspunkten. men med pils er det ikke noen problem, siden gjæringen går mye saktere etter primærgjæringen. da har man masse tid, det blir nok med å måle en gang om dagen. men med overgjærig øl kan det være en time som utgjør om dene methoden blir success eller katastrofe.
fasiten så langt er i hvert fall at denne methoden er ikke så veldig vanskelig så lenge du lager pils eller annen undergjærig øl. men jeg er enig at der er ikke praktikabelt for arbeidende folk å drive med denne methoden i brygging av overgjærig øl.
en fordel har denne methoden sikkert: det finnes nesten ikke noen mulighet å lage ferdig øl på kortere tid (Altbieren blir vel drikkbart knapt to uker etter bryggingen). det skal sikkert ikke være noe argument til hobbybryggere, men av og til kan det jo være behov for øl om relativt kort tid, og da blir denne methoden en alternative.