Flasking rett etter ferdig gjæring?

Hei!

Har en European Lager stående til gjæring på 11 dagen nå i dag, det ser ut som aktiviteten i gjærlåsen stoppet totalt etter jeg tok en gravity-måling på fredag (23/08). Kan det være at den allerede er ferdig gjæret?
Jeg brukte ikke starter, men fire pakker W-34/70. SG var 1.045 og målingen på fredag var 1.012.
Hva tenker dere?

Så til hovedspørsmålet; OM den er ferdig å gjære allerede, hvilke konsekvenser gir det om jeg venter med flasking før om 3-4 dager, eller burde det gjøres omgående?
 
Hei!

Har en European Lager stående til gjæring på 11 dagen nå i dag, det ser ut som aktiviteten i gjærlåsen stoppet totalt etter jeg tok en gravity-måling på fredag (23/08). Kan det være at den allerede er ferdig gjæret?
Jeg brukte ikke starter, men fire pakker W-34/70. SG var 1.045 og målingen på fredag var 1.012.
Hva tenker dere?

Så til hovedspørsmålet; OM den er ferdig å gjære allerede, hvilke konsekvenser gir det om jeg venter med flasking før om 3-4 dager, eller burde det gjøres omgående?
Ville auka temperaturen til 19 grader for å ha en "diacetyl rest" et par dager og så målt SG. Dersom det ikkje er ferdig gjæra før du flasker vil du få overkarbonert øl og fontene når du åpnar med fare for å smelle korka i auget. Eller i verste fall (om du unngår å bli blind av korka som traff auget, det er verre) få ein haug flaskebomber. Tålemod er ein dyd [emoji481]

Sent fra min SM-G920F via Tapatalk
 
Hei!

Har en European Lager stående til gjæring på 11 dagen nå i dag, det ser ut som aktiviteten i gjærlåsen stoppet totalt etter jeg tok en gravity-måling på fredag (23/08). Kan det være at den allerede er ferdig gjæret?
Jeg brukte ikke starter, men fire pakker W-34/70. SG var 1.045 og målingen på fredag var 1.012.
Hva tenker dere?

Så til hovedspørsmålet; OM den er ferdig å gjære allerede, hvilke konsekvenser gir det om jeg venter med flasking før om 3-4 dager, eller burde det gjøres omgående?

73% utgjæring er akkurat litt lavt. Mine brygg med 34/70 ender gjerne et poeng eller to over 80, eller litt under hvis det ikke er bare pilsnermalt. Og du har jo ikke underpitchet (hvis vi snakker om et brygg på 25 liter). Så la den stå litt til. Sett den gjerne litt varmere (om den står kaldt nå), og få litt bevegelse i karet etter at du har fått opp temperaturen. Dette blir jo en diacetylrast, og det er det uansett ikke så dumt å gjennomføre.

Den kan godt stå ei uke til uten at det gjør noe.
 
Ville auka temperaturen til 19 grader for å ha en "diacetyl rest" et par dager og så målt SG. Dersom det ikkje er ferdig gjæra før du flasker vil du få overkarbonert øl og fontene når du åpnar med fare for å smelle korka i auget. Eller i verste fall (om du unngår å bli blind av korka som traff auget, det er verre) få ein haug flaskebomber. Tålemod er ein dyd [emoji481]

Sent fra min SM-G920F via Tapatalk

73% utgjæring er akkurat litt lavt. Mine brygg med 34/70 ender gjerne et poeng eller to over 80, eller litt under hvis det ikke er bare pilsnermalt. Og du har jo ikke underpitchet (hvis vi snakker om et brygg på 25 liter). Så la den stå litt til. Sett den gjerne litt varmere (om den står kaldt nå), og få litt bevegelse i karet etter at du har fått opp temperaturen. Dette blir jo en diacetylrast, og det er det uansett ikke så dumt å gjennomføre.

Den kan godt stå ei uke til uten at det gjør noe.

Okei, supert dere to. Da øker jeg gradene noe, og ser hvordan det går :) Takker!
 
OM den er ferdig å gjære allerede, hvilke konsekvenser gir det om jeg venter med flasking før om 3-4 dager, eller burde det gjøres omgående?
Tror egentlig ikke de svarte på ditt spørsmål ...
Det gjør ingenting å vente noen dager. Etter noen dager på 19 ℃, kan du sette den kaldt og flaske om både en og to uker uten noen konsekvens :)
 
Ser ut som at det her funker! Litt aktivitet i gjærlåsen igjen de siste dagene. Så lar den stå rundt en uke før jeg sjekker gravity igjen. :)
 
Tilbake
Topp