Flatt øl?

Hei og hå!

Har laget Gahrs sin nydelge APA som har stått 14 dager i 20 grader og er nå bært ut i garasjen som kanskje er rundt 5 grader. Smakte en flaske i går(19 dager siden det var tappet) og det var et vakkert øl, men følte det var noe flatt. Karboneringen er absolutt til stede, men er noe svak og det tynne laget med skum forsvinner etter få sekunder.

Prima 23 liter med 136g sukker som skulle tilsvare 5.9g/l. Lagde sukkerlake som jeg hadde i et tomt gjæringskar som jeg etterpå stakk om til før jeg flasket.

Hvor lenge bør flasket øl stå i rom-temp før man kan sette det kjølig?
Vil det hjelpe å ta inn ølet for å sette det i kjeller-temp(15 grader)?

Om det har noe å si så var OG 1.054 og FG 1.010 gjæret med wlp001.
 
Jeg merker ofte stor forskjell på futt fra flaske til flaske på samme brygg. Det eneste jeg kommer på som kan hjelpe deg er å blande inn sukkerlaken ved å røre forsiktig etter du har stukket om ølet. Da har jeg erfart bedre karbonerings resultat. :)
 
Tilbake
Topp