Heisann!
Jeg hadde greid å knekke mitt gamle termometer, og kjøpte nytt på Europris. Varmet opp vann i HLT, og kjørte det over i mesketanken. Alt gikk fint for seg, til etter at alt er brygget, og jeg finner ut at mitt Nye thermometer faktisk viser 5-6 grader for lav temperatur. Jeg har altså trodd at jeg mesket på 67, men egentlig lå jeg på 73.
Da jeg skulle skylle må jeg ha endt opp på ca 79 C, av samme grunn.
OG målte jeg til 1064, mot target på 1081. Jeg har lagt ved bilde av oppskrift, samt bilde av det "feilkalibrerte" termometeret.
Blir det øl av dette, eller har jeg fått skylt ut uheldige sukkerarter som gir usmak/eller er ugjærbart? Skal lagres i tre måneder, og om dette går galt, er det litt bittert. OG var lav, men er det "bare å vente å se", om gjæren greier å komme ned i akseptabel FG?
Gjærtype er Safale S-04 (tre poser) til 30 liter.
Utover det har jeg holdt meg greit til vedlagt oppskrift.
Det trengs vel ikke presiseres at jeg tar Europris til menneskerettighetsdomstolen.
Jeg hadde greid å knekke mitt gamle termometer, og kjøpte nytt på Europris. Varmet opp vann i HLT, og kjørte det over i mesketanken. Alt gikk fint for seg, til etter at alt er brygget, og jeg finner ut at mitt Nye thermometer faktisk viser 5-6 grader for lav temperatur. Jeg har altså trodd at jeg mesket på 67, men egentlig lå jeg på 73.
Da jeg skulle skylle må jeg ha endt opp på ca 79 C, av samme grunn.
OG målte jeg til 1064, mot target på 1081. Jeg har lagt ved bilde av oppskrift, samt bilde av det "feilkalibrerte" termometeret.
Blir det øl av dette, eller har jeg fått skylt ut uheldige sukkerarter som gir usmak/eller er ugjærbart? Skal lagres i tre måneder, og om dette går galt, er det litt bittert. OG var lav, men er det "bare å vente å se", om gjæren greier å komme ned i akseptabel FG?
Gjærtype er Safale S-04 (tre poser) til 30 liter.
Utover det har jeg holdt meg greit til vedlagt oppskrift.
Det trengs vel ikke presiseres at jeg tar Europris til menneskerettighetsdomstolen.