Kenneth T. Kjelsnes
Norbrygg-medlem
Benytter mitt første innlegg på forumet (og som medlem) til å spørre om råd angående et gjentakende problem:
Jeg strever med for lav FG på flere av mine brygg og vil gjerne finne ut hvorfor. Det er selvfølgelig litt kjedeligere med for høy FG, men jeg får jo mer alkoholholdige og tørrere øl enn jeg egentlig er ute etter.
Jeg har særlig opplevd det ved brygging av lagere og Kölsch, hvor WLP830 og WLP029 har vært i bruk. Som regel gjenbrukt gjær. Har kommet helt ned i 1.004.
En teori jeg har er at det kan være at temperaturen i mesken er for lav. Jeg brygger på en Brewtools B40pro og mesketemperatur er typisk 64-65 og jeg ser da på sensoren for tank. Jeg kjører utmesk i ti minutter på 78 grader. Det aner meg at temperaturen er en del lavere i selve maltrøret, men jeg har ikke noe utstyr for å måle der inne. Vil lavere temperatur i selve mesken kunne føre til så lav FG?
Jeg strever med for lav FG på flere av mine brygg og vil gjerne finne ut hvorfor. Det er selvfølgelig litt kjedeligere med for høy FG, men jeg får jo mer alkoholholdige og tørrere øl enn jeg egentlig er ute etter.
Jeg har særlig opplevd det ved brygging av lagere og Kölsch, hvor WLP830 og WLP029 har vært i bruk. Som regel gjenbrukt gjær. Har kommet helt ned i 1.004.
En teori jeg har er at det kan være at temperaturen i mesken er for lav. Jeg brygger på en Brewtools B40pro og mesketemperatur er typisk 64-65 og jeg ser da på sensoren for tank. Jeg kjører utmesk i ti minutter på 78 grader. Det aner meg at temperaturen er en del lavere i selve maltrøret, men jeg har ikke noe utstyr for å måle der inne. Vil lavere temperatur i selve mesken kunne føre til så lav FG?