En av bryggerne som bidrar i "Brygging - fra hånd til munn" kommer med et lite juksetips for å få ølet litt stekere og tørrere, nemlig å tilsette litt sukkerlake etter et par døgn på gjæringskar.
Jeg har nettopp satt to nye brygg, hvor resultatet ble en litt for lav OG på begge, sannsynligvis fordi jeg bommet litt på antall liter væske (landet på 22 liter istf 20 på begge bryggene; til tross for at jeg prøvde å justere på det siste). Tenkte derfor å prøve dette trikset, men er usikker på mengden sukkerlake som behøves til 22 l øl. Noen som kan hjelpe?
Jeg har nettopp satt to nye brygg, hvor resultatet ble en litt for lav OG på begge, sannsynligvis fordi jeg bommet litt på antall liter væske (landet på 22 liter istf 20 på begge bryggene; til tross for at jeg prøvde å justere på det siste). Tenkte derfor å prøve dette trikset, men er usikker på mengden sukkerlake som behøves til 22 l øl. Noen som kan hjelpe?