Lurer egentlig på om det blir litt for lite RB i denne. Burde jeg kjøpe litt mer før jeg fyrer igang kjelen?? LAget en tørr stout på 4.2% med like mye RB, og det var helt herlig.
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1093
BG: 1071
FG: 1020
Alcohol: 9.6 % by vol.
Colour: 107 EBC (Black)
Bitterness: 124 IBU
BU/GU: 1.33
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 6500 g
Wheat Malt 3 EBC 500 g
Roasted Barley 1500 EBC 400 g
Chocolate Malt 600 EBC 600 g
Muscavado Sugar 80 EBC 500 g
Munich Malt 20 EBC 25 EBC 200 g
Mash schedule: 66 degrees for 60
Hops
Summit 14% alpha 100 g 90 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Comments:
38,2L
17L 79°C innmesk 66°C + 6g CaCO3
10L 80°C Skylling
12L 80°C Skylling
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1093
BG: 1071
FG: 1020
Alcohol: 9.6 % by vol.
Colour: 107 EBC (Black)
Bitterness: 124 IBU
BU/GU: 1.33
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 6500 g
Wheat Malt 3 EBC 500 g
Roasted Barley 1500 EBC 400 g
Chocolate Malt 600 EBC 600 g
Muscavado Sugar 80 EBC 500 g
Munich Malt 20 EBC 25 EBC 200 g
Mash schedule: 66 degrees for 60
Hops
Summit 14% alpha 100 g 90 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Comments:
38,2L
17L 79°C innmesk 66°C + 6g CaCO3
10L 80°C Skylling
12L 80°C Skylling