Har noen ting som jeg lurer på.
Når en ale eller lager har gjæret ut og det nermer seg tid for flasking, skal man da redusere temperaturen slik at gjærrester og div. skal falle til bunns? Slik at man får med seg så lite bunnfall på flaskene som mulig?
Hvis man bør gjøre det: Hvor langt skal man ned i temp. og hvor hurtig? (over og undergjæret)
Om man skal karbonere på plaske og tilsetter sukkerlake bør man tilsette noe gjær slik at man får bedre og raskere karbonering?
Og når det gjelder flaskekarbonering av undergjæret øl, skal den også settes i romtemp?
Når en ale eller lager har gjæret ut og det nermer seg tid for flasking, skal man da redusere temperaturen slik at gjærrester og div. skal falle til bunns? Slik at man får med seg så lite bunnfall på flaskene som mulig?
Hvis man bør gjøre det: Hvor langt skal man ned i temp. og hvor hurtig? (over og undergjæret)
Om man skal karbonere på plaske og tilsetter sukkerlake bør man tilsette noe gjær slik at man får bedre og raskere karbonering?
Og når det gjelder flaskekarbonering av undergjæret øl, skal den også settes i romtemp?