For mye/feil type "adjuncts" ift antall malt?

Har laget en slags tørr rosin porter:
1800 gram muntons nut brown ale (hopped)
500 gram DME
100 gram sjokolade malt
200 gram caramalt
150 gram rosiner
300 gram honningbasert glukosirup

(16 liter vann)

smakte på den i går og den hadde en utrolig spennende lukt, men smaken hadde noe ved seg som virka feil/ute av balanse. Det ene var at rosinsmaken ble litt for tydelig, og det var et hint av noe annet jeg ikke klarte å få med meg, som ødela litt.

Det jeg er redd for er at den glukosesirupen har ødelagt noe av smaken? Jeg kjøpte den i overbevisning om at det var ren honning men når jeg skulle helle den oppi så fikk jeg sett at dette var glukosesirup som var tilsatt aroma-stoffer (e-stoffer) for å gi den honning lukten og smaken. Med andre ord en kunstig honning smak som jeg kanskje føler har gitt et merkelig preg på ølen. Noen andre som har erfaringer med såkalte aroma-stoffer som har kommet inn i en gjæringsprosess?
 
Tilbake
Topp