Hei! Gjort mye rart med mitt første brygg. Et sett American pale ale fra young's brew. Maltekstrakt osv altså.
Hadde tidlig bestemt meg for å være veldig nøye på rutinene, sånn at mitt første brygg ikke skulle skremme meg vekk fra å prøve mange ganger, men presterte å ha 3 liter for mye(skulle være sluttmengde på 24 liter, ikke 27 som jeg endte på). Oksygenerte kanskje litt dårlig også. første SG-måling gav 40-42, noe som var litt lavere enn forventet, men den ekstra vannmengden forklarte vel dette greit. Oppskriften sa at jeg skulle tilsette humlepelletsene når SG havnet på rundt 10. Dette havnet jeg på etter 15 dagers opphold i en konstant 22 grader varm bod. Var lenge i stuss på om jeg skulle tilsette det nå siden orginal-sg var litt lav. Men gjort er gjort.
Det er gått 2 dager, og pelletsene flyter litt fremdeles. bobler litt gjennom de også, men en måling viste at SG'en tilsynelatende ikke var falt stort etter jeg tilsatt humlen, så kan vel ikke ha vært alt for mye gjæraktivitet?
Noen med peiling som kan kommentere løpet? Lurer litt på om jeg har tilsatt humlen for tidlig. Men jeg tenker å gjøre en måling til om enn 2 dager og se om det har skjedd noen endring.
Hadde tidlig bestemt meg for å være veldig nøye på rutinene, sånn at mitt første brygg ikke skulle skremme meg vekk fra å prøve mange ganger, men presterte å ha 3 liter for mye(skulle være sluttmengde på 24 liter, ikke 27 som jeg endte på). Oksygenerte kanskje litt dårlig også. første SG-måling gav 40-42, noe som var litt lavere enn forventet, men den ekstra vannmengden forklarte vel dette greit. Oppskriften sa at jeg skulle tilsette humlepelletsene når SG havnet på rundt 10. Dette havnet jeg på etter 15 dagers opphold i en konstant 22 grader varm bod. Var lenge i stuss på om jeg skulle tilsette det nå siden orginal-sg var litt lav. Men gjort er gjort.
Det er gått 2 dager, og pelletsene flyter litt fremdeles. bobler litt gjennom de også, men en måling viste at SG'en tilsynelatende ikke var falt stort etter jeg tilsatt humlen, så kan vel ikke ha vært alt for mye gjæraktivitet?
Noen med peiling som kan kommentere løpet? Lurer litt på om jeg har tilsatt humlen for tidlig. Men jeg tenker å gjøre en måling til om enn 2 dager og se om det har skjedd noen endring.