Hei. Vi brygger en Amber Ale som har stoppa på SG 1.023. Spørsmålet er om det er mulig å få FG lavere. Den har stått nesten 4 dager på uendret SG.
Det er flere som sier at de alltid rister på gjæringskaret under gjæring, har dette noen ulemper? Oksygenering skal ikke være problematisk i og med at det er mest CO2 i karet. Foreløpig har vi bare snurret forsiktig på karet Kan det gi usmaker i ølet at noe av gjærkaka blir hvirvlet opp?
Kan det hvis ingenting hjelper være hensiktsmessig å tilsette gjær for å prøve å få den i gang igjen?
Det er mye karamellmalt i ølet, som jeg har forstått kan være vanskelig å få gjæret helt ut. Gjærtypen var Dry English ale yeast WLP007. Er denne av typen som kan flokkulere ut tidlig? Det ble brukt flokkuleringsmiddel under koking.
Dette var mange spørsmål på en gang, men takker for eventuelle svar!
Det er flere som sier at de alltid rister på gjæringskaret under gjæring, har dette noen ulemper? Oksygenering skal ikke være problematisk i og med at det er mest CO2 i karet. Foreløpig har vi bare snurret forsiktig på karet Kan det gi usmaker i ølet at noe av gjærkaka blir hvirvlet opp?
Kan det hvis ingenting hjelper være hensiktsmessig å tilsette gjær for å prøve å få den i gang igjen?
Det er mye karamellmalt i ølet, som jeg har forstått kan være vanskelig å få gjæret helt ut. Gjærtypen var Dry English ale yeast WLP007. Er denne av typen som kan flokkulere ut tidlig? Det ble brukt flokkuleringsmiddel under koking.
Dette var mange spørsmål på en gang, men takker for eventuelle svar!