Forbedring av røykøl

Jeg pleier å bruke en milliliter hydrogenperoksid per 10 liter øl, og tror det er veldig overkill, spesielt siden den jeg bruker er 30 % løsning, veldig sterk.
 
Vannfilter var jo genialt  :yes:

Er det noen fare for at det fjerner for mye? Tenkte på de naturlige forekomstene av salter og sporstoffer.
 
Jeg brygget en ale med røykmalt i april.
Den ble sendt inn til NM og fikk en 5. plass i forbedøminga i klassen sterke spesialøl. 39,66 poeng.

Resepten var:
14 kg Weyermann røykmalt.
3 kg Caramunic.
1 kg Munchener.

66 C. i 80 min.
Mesket og silt med einerlog.
Ca 2 bæreposer med toppskudd (20 cm) varmet opp i 80 liter vann til 80 C.

Northern Brewer (80 g) og Perle (40 g)  60 min.
Norsk hagehumle  (30 g) 5 min.

Gjær Nottingham tørrgjær.

Volum ferdig øl ca. 60 liter. OG 1062, FG 1014.

Her er en tråd fra da ølet ble brygget:
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1886.0.html
Egil B.
 
Tilbake
Topp