Forbruk/mengde ved brygging med Kveik?

franknh

Norbrygg-medlem
Hei,

Det skrives at ved bruk av Kveik kan det med fordel underpitches, men jeg finner lite info om mengde.
Det står noen plasser 1 ts på 25L vørter, men er ikke det litt vagt?

Blir det vell mye underpitch med 1 pk. Oslo kveik på 120L (1.050)?

Frank
 
Sist redigert:

Kloakk

Norbrygg-medlem
Hei,

Det skrives at ved bruk av Kveik kan det med fordel underpitches, men jeg finner lite info om mengde.
Det står noen plasser 1 ts på 25L vørter, men er ikke det litt vagt?

Blir det vell mye underpitch med 1 pk. Oslo kveik på 120L (1.050)?

Frank
Siden Oslo er en isolert stamme ville jeg ikke underpitchet den. Oslo er jo en stamme man bruker for rask, men nøytral smak og ikke bare har Bootleg Biology ikke underpitchet i sine tester, men er også poengløst når det er nøytral smak fra gjæra man ønsker.

Når jeg først kjøpte Oslo brukte jeg 1 pakke på 21 liter vørter med et helt ok resultat, neste brygg brukte jeg kalkulator og satt en starter med ale pitchrate. Det ølet er det mest nøytrale og lagerlignende ølet jeg har brygget med en overgjæret stamme.

Det trengte dog en måned + før det var på sitt beste, men var langt bedre enn f.eks samme oppskrift med US-05 helt fra start til slutt :)
 
Sist redigert:

franknh

Norbrygg-medlem
Siden Oslo er en isolert stamme ville jeg ikke underpitchet den. Oslo er jo en stamme man bruker for rask, men nøytral smak og ikke bare har Bootleg Biology ikke underpitchet i sine tester, men er også poengløst når det er nøytral smak fra gjæra man ønsker.

Når jeg først kjøpte Oslo brukte jeg 1 pakke på 21 liter vørter med et helt ok resultat, neste brygg brukte jeg kalkulator og satt en starter med ale pitchrate. Det ølet er det mest nøytrale og lagerlignende ølet jeg har brygget med en overgjæret stamme.

Det trengte dog en måned + før det var på sitt beste, men var langt bedre enn f.eks samme oppskrift med US-05 helt fra start til slutt :)
Takk for svar, da er det nok bare å sette starter :p
 
Topp