Fordampning ved gjæring

Noen som vet hvor mye vann fra vørteren som fordamper under gjæringen?
Tenker spesielt dersom jeg har endt opp med ett par liter for mye til gjæring og lav OG.
Finnes det i så fall noe estimat på hvor mye som forsvinner pr uke?
 
Hva om man lar lokket ligge på uten å trykke d fast? Ett vannglass fordamper jo litt etter 14 dager så man skulle jo tro at det samme vil skje med ølet
 
Hva om man lar lokket ligge på uten å trykke d fast? Ett vannglass fordamper jo litt etter 14 dager så man skulle jo tro at det samme vil skje med ølet
Det har du nok rett i. Har aldri sjekke det og kjem nok ikkje til å gjere det heller. Brygger normalt 50+ og treff normalt ganske ok på liter når me tapper opp

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Sist redigert:
Neglisjerbart vil jeg mene. Uansett så fordamper alkohol raskere enn vann. Så der har du enda en parameter.
 
Tilbake
Topp