I høst satte jeg to brygg hvor jeg droppet å tilsette gjær, og heller tilsatte epler i den ene og skogsyre i den andre. Planen var at gjæren skulle komme fra eplene og skogsyren, for så å se hva det ble til.
Begge to gjæret fint i minst 3 mnd på gilen (holdt ca 12-15 grader) før jeg flasket dem. Resultatet etter 2 ukers karbonering er øl med en god og spennende smak først, men så en bitter og ekkel ettersmak som jeg aldri har kjent før i surøl eller andre obskure øltyper. Selv om det er en dårlig forklaring, kan jeg bare si at det smaker "feil" eller infisert. Spesielt epleølet er veldig vanskelig å få ned!
Men spontangjæret øl er jo i teorien "infisert" i seg selv. Likevel blir det ikke nødvendigvis så dårlig.
Det hadde ikke samlet seg mugg e.l. under gjæringsprosessen, men lukten under gjæringen gjenspeiler (u-)smaken på ølet nå.
Er det bare behov for lengre lagring, eller er det snakk om at noe har gått galt i begge de to ølene?
Begge to gjæret fint i minst 3 mnd på gilen (holdt ca 12-15 grader) før jeg flasket dem. Resultatet etter 2 ukers karbonering er øl med en god og spennende smak først, men så en bitter og ekkel ettersmak som jeg aldri har kjent før i surøl eller andre obskure øltyper. Selv om det er en dårlig forklaring, kan jeg bare si at det smaker "feil" eller infisert. Spesielt epleølet er veldig vanskelig å få ned!
Men spontangjæret øl er jo i teorien "infisert" i seg selv. Likevel blir det ikke nødvendigvis så dårlig.
Det hadde ikke samlet seg mugg e.l. under gjæringsprosessen, men lukten under gjæringen gjenspeiler (u-)smaken på ølet nå.
Er det bare behov for lengre lagring, eller er det snakk om at noe har gått galt i begge de to ølene?