Egil Berntzen
Norbrygg-medlem
Er det noe regel for hvor mye utgjæring man skal få i en oppskrift sett at temperatur og alt ellers er det samme?
Grunnen til spørsmålet er at jeg brygger ett Austmann IPA sett fra bryggselv hvor Og er ment å bli 1.059 og FG 1.010 men jeg fikk OG på 1.066 fordi jeg la til 0,5 kg malt for dårlig utbytte på BIAB men nå sitter tydelig skylling og rutiner bedre en før
Kan jeg regne med at den fortsatt skal gjære til 1.010 eller skal jeg forvente litt høyere FG Feks 1.015?
Lang forklaring men håper noen orker å lese og forklare forholdet mellom OG og FG om det går på % eller hva som gjør at vi kan si hva det ender på.
Grunnen til spørsmålet er at jeg brygger ett Austmann IPA sett fra bryggselv hvor Og er ment å bli 1.059 og FG 1.010 men jeg fikk OG på 1.066 fordi jeg la til 0,5 kg malt for dårlig utbytte på BIAB men nå sitter tydelig skylling og rutiner bedre en før
Kan jeg regne med at den fortsatt skal gjære til 1.010 eller skal jeg forvente litt høyere FG Feks 1.015?
Lang forklaring men håper noen orker å lese og forklare forholdet mellom OG og FG om det går på % eller hva som gjør at vi kan si hva det ender på.