Skal brygge en lys lager i helga , 50l splittes i to batcher en med wlp800 og en med wlp940.
Jeg tenkte å benytte Magnum som bitterhumle, men det hadde de ikke i bryggesjappa idag.
Har både Horizon og Columbus som høyalfa/bitterhumler.
Lurer på om det vil være noe særlig smaksforskjell på å benytte Horizon eller Columbus som bitterhumle. Noen som har formening om det ?
Type: All Grain
Batch Size: 55,00 l
Boil Size: 66,78 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 59,28 l
Final Bottling Vol: 54,00 l
Date: 09 Apr 2016
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 82,9 %
Amt Name Type # %/IBU
10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
11,00 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 2 94,0 %
0,25 kg Acidulated (BestMälz) (3,0 EBC) Grain 3 2,1 %
0,25 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 4 2,1 %
0,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 1,7 %
35,00 g Horizon [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,1 IBUs
50,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,8 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
50,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,4 IBUs
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
20,00 g Perle [8,00 %] - Boil 5,0 min Hop 11 1,5 IBUs
5,0 pkg Mexican Lager (White Labs #WLP940) [35,49 ml] Yeast 12 -
5,0 pkg Pilsner Lager (White Labs #WLP800) [35,49 ml] Yeast 13 -
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 35,7 IBUs
Est Color: 4,3 EBC
Measured Original Gravity: 1,054 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Jeg tenkte å benytte Magnum som bitterhumle, men det hadde de ikke i bryggesjappa idag.
Har både Horizon og Columbus som høyalfa/bitterhumler.
Lurer på om det vil være noe særlig smaksforskjell på å benytte Horizon eller Columbus som bitterhumle. Noen som har formening om det ?
Type: All Grain
Batch Size: 55,00 l
Boil Size: 66,78 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 59,28 l
Final Bottling Vol: 54,00 l
Date: 09 Apr 2016
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 82,9 %
Amt Name Type # %/IBU
10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
11,00 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 2 94,0 %
0,25 kg Acidulated (BestMälz) (3,0 EBC) Grain 3 2,1 %
0,25 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 4 2,1 %
0,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 1,7 %
35,00 g Horizon [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,1 IBUs
50,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,8 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
50,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,4 IBUs
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
20,00 g Perle [8,00 %] - Boil 5,0 min Hop 11 1,5 IBUs
5,0 pkg Mexican Lager (White Labs #WLP940) [35,49 ml] Yeast 12 -
5,0 pkg Pilsner Lager (White Labs #WLP800) [35,49 ml] Yeast 13 -
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 35,7 IBUs
Est Color: 4,3 EBC
Measured Original Gravity: 1,054 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG