Har fundert litt på dette med tilsats av smakshumle vs aromahumle. Ofte blir det enkelt forklart med at "man koker bort mer av humlesmaken jo lenger den får koke". Men jeg aner at det må være noe mer, hvis ikke er det jo helt meningsløst å tilsette smakshumle (rundt 15-20 min). Da hadde jo det mest effektive vært å tilsette kun bitterhumle og aromahumle ved ... tja ... 0-2 min.
Jeg får liksom ikke helt taket på det der, mulig det ligger i "navnet" (smak vs aroma). Kan noen prøve å beskrive dette for meg?
1. Hva gir egentlig smakshumletisetning som ikke aromahumle og bitterhumle gir?
2. Når man ser "avanserte" humleskjema med feks tisetninger ved 20, 15, 10, 5, 2 og 0 min, eller enda mer komplisert - kontinuerlig humling - hva er det man søker å oppnå med dette?
3. Og hva skiller egentlig smak/aroma fra tørrhumling fra smaks og aromahumle?
Jeg får liksom ikke helt taket på det der, mulig det ligger i "navnet" (smak vs aroma). Kan noen prøve å beskrive dette for meg?
1. Hva gir egentlig smakshumletisetning som ikke aromahumle og bitterhumle gir?
2. Når man ser "avanserte" humleskjema med feks tisetninger ved 20, 15, 10, 5, 2 og 0 min, eller enda mer komplisert - kontinuerlig humling - hva er det man søker å oppnå med dette?
3. Og hva skiller egentlig smak/aroma fra tørrhumling fra smaks og aromahumle?