ØyvindBråthen
Norbrygg-medlem
Hei.
Jeg skal brygge endel øl til bryllupet mitt i sommer, og grunnet litt kapasitetproblemer på kjølerom, så lurte jeg på om det var noen praktisk forskjell på disse variantene. Alle variantene starter med at ølet er ferdig gjæret og hatt over på fat:
1. Fatet kjøles ned til ca. 4.5 grader,1 bar trykk settes på fatet til det er ferdig karbonert. Blir stående kalt i keezeren til fatet er tomt.
2. Fatet kjøles ned til ca. 4.5 grader, 1 bar trykk settes på fatet til det er ferdig karbonert. Fatet kobles fra CO2, og settes tilbake i vanlig romtemperatur. Når det nærmer seg at fatet skal brukes, kjøles fatet ned til 4,5 grader, deretter kobles CO2 tank til og man tapper som vanlig.
3. Kjøler ikke ned fatet i det hele tatt, og setter på 2 bar trykk (2 bar på 20 grader burde ca. tilsvare 1 bar ved 4.5 grader) og lar det stå til det er ferdig karbonert, kobler det fra CO2 og lar det stå i romtemperatur. Når det nærmer seg at fatet skal brukes, kjøles fatet ned til 4,5 grader, deretter kobles CO2 tank til (på 1 bar) og man tapper som vanlig.
Noen spørsmål som er relevante:
- Hvor lang tid kan jeg regne og bruke på å kjøle ned et fat fra 20 til 4.5 grader ved å bare la det stå i en keezer som er 4.5 grader?
- Ved å karbonere på en høyere temperatur og høyere trykk, vil jeg bruke nøyaktig samme mengde CO2?
- Ved å karbonere på en høyere temperatur og høyere trykk, vil tiden det tar og karbonere være den samme som ved en lavere temperatur?
- Noe annet jeg har oversett som er relevant her?
Tusen takk for svar
Jeg skal brygge endel øl til bryllupet mitt i sommer, og grunnet litt kapasitetproblemer på kjølerom, så lurte jeg på om det var noen praktisk forskjell på disse variantene. Alle variantene starter med at ølet er ferdig gjæret og hatt over på fat:
1. Fatet kjøles ned til ca. 4.5 grader,1 bar trykk settes på fatet til det er ferdig karbonert. Blir stående kalt i keezeren til fatet er tomt.
2. Fatet kjøles ned til ca. 4.5 grader, 1 bar trykk settes på fatet til det er ferdig karbonert. Fatet kobles fra CO2, og settes tilbake i vanlig romtemperatur. Når det nærmer seg at fatet skal brukes, kjøles fatet ned til 4,5 grader, deretter kobles CO2 tank til og man tapper som vanlig.
3. Kjøler ikke ned fatet i det hele tatt, og setter på 2 bar trykk (2 bar på 20 grader burde ca. tilsvare 1 bar ved 4.5 grader) og lar det stå til det er ferdig karbonert, kobler det fra CO2 og lar det stå i romtemperatur. Når det nærmer seg at fatet skal brukes, kjøles fatet ned til 4,5 grader, deretter kobles CO2 tank til (på 1 bar) og man tapper som vanlig.
Noen spørsmål som er relevante:
- Hvor lang tid kan jeg regne og bruke på å kjøle ned et fat fra 20 til 4.5 grader ved å bare la det stå i en keezer som er 4.5 grader?
- Ved å karbonere på en høyere temperatur og høyere trykk, vil jeg bruke nøyaktig samme mengde CO2?
- Ved å karbonere på en høyere temperatur og høyere trykk, vil tiden det tar og karbonere være den samme som ved en lavere temperatur?
- Noe annet jeg har oversett som er relevant her?
Tusen takk for svar