Jeg hadde noen forsøk på 10 grader @ 0,5 bar. Jeg kjenner en som smaker/dømmer for Carlsberg (han sertifiseres/testes flere ganger i året for å få lov til å gjøre det), og han klarte ikke å detektere noen usmaker i disse faktisk. En av disse er også levert til Oslomesterskapet nå så vi får se hva dommerne der sier … I en lager jeg i samme periode brygget uten trykk på 9,7 grader fant han imidlertid "antydning til litt av hvert" i
(han visste ikke noe om bryggene i utgangspunktet), denne er også levert til Oslomesterskapet
. Jeg sleit litt med utgjæringen med dette regimet som stort sett gjennomgående ble noe lavere enn estimert. Nå tester jeg ut å gjære på 12 grader @ 0,5bar med økt gjærmengde. Samtidig så slipper jeg av trykket etter en ukes tid slik at siste utgjæring "er som normalt" (du ser tydelig bygging av krausen når du slipper av trykket). Dvs at jeg kun gjærer under trykk den perioden gjæren ev produserer ulumskheter. Så får jeg se …