Finn Berger
Moderator
Da har jeg lånt vann fra en bryggerkamerat her som har kommunalt vann. Vannet mitt er fra et lite, privat vannverk, og er relativt hardt - men veldig godt. Det kommunale vannet, derimot, har en hardhet på 0,35 dH. Det svarer til 2,5 mg kalsium pr. liter. Folk her i bygda har altså tilnærma RO-vann i kranene sine. Jeg regner rolig med at det ikke er særlige mengder av andre mineraler, heller.
Så nå blir det pils med kommunalt vann. Det er jo nesten så man burde brygge tsjekkisk pils med sånt vann - Plzen kan umulig ha bløtere vann enn dette. Jeg har gulvmalta bøhmisk fra Weyermann, også. Også snurer og går det en diger starter med Imperial L17, som er gjæren til Augustinerbryggeriet i München.
Hensiktn min er egentlig å se om det kan være noe i vannet mitt som forklarer at jeg sliter med litt mye hydrogensulfid i lagere - og i noen ales, også. WLP013 har en tendens til å gi meg H2S, den også, så jeg har slutta å bruke den, faktisk.
Så nå blir det pils med kommunalt vann. Det er jo nesten så man burde brygge tsjekkisk pils med sånt vann - Plzen kan umulig ha bløtere vann enn dette. Jeg har gulvmalta bøhmisk fra Weyermann, også. Også snurer og går det en diger starter med Imperial L17, som er gjæren til Augustinerbryggeriet i München.
Hensiktn min er egentlig å se om det kan være noe i vannet mitt som forklarer at jeg sliter med litt mye hydrogensulfid i lagere - og i noen ales, også. WLP013 har en tendens til å gi meg H2S, den også, så jeg har slutta å bruke den, faktisk.