Ørnegård
Norbrygg-medlem
Vi tenker å brygge en enkel og grei apa til en sommer/vårfest vi skal ha i midten av mai. Der vil være mange som ikke har drukket noe annet enn ulike pilstyper. Vi var inne på tanken å derfor prøve å brygge en pils, men tenker at det da fort blir litt sånn at folk tenker vi har forsøkt å etterligne butikkpilsen - uten å lykkes helt ...
Vi vil derfor brygge en enkel apa i stedet og lurte på en SMASH på denne oppskriften:
American Pale Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 75.0
Total Grain (kg): 18.000
Total Hops (g): 300.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.52 %
Colour (SRM): 5.1 (EBC): 10.1
Bitterness (IBU): 32.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 61
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
18.000 kg Pale Ale Malt (100%)
Hop Bill
----------------
200.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
50.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
50.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
Noen som har erfaring med Ahtanum som single hop? Vi er ute etter citrus-smaken (som i Ægir Dag - Sitrus Ale omtalt her: http://www.matmeg.no/2013/02/aegir-bryggeri-med-nytt-ol-pa-vei/). Vi har vurdert Citra - men det er en høyalfahumle og da blir det vel fort slik at det blir vanskelig å trekke ut mye aroma/smak uten også å få med for mye bitterhet?
Hva tror dere? Blir dette ølet noe som vil gå godt til grillfesten!?
EDIT: Ser nå av http://www.matmeg.no/2013/02/aegir-bryggeri-med-nytt-ol-pa-vei/ at Ægir tilsetter appelsinskall. Kanskje det er en ide og kjøre på med både litt appelsin- og litt sitron-zest?
Vi vil derfor brygge en enkel apa i stedet og lurte på en SMASH på denne oppskriften:
American Pale Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 75.0
Total Grain (kg): 18.000
Total Hops (g): 300.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.52 %
Colour (SRM): 5.1 (EBC): 10.1
Bitterness (IBU): 32.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 61
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
18.000 kg Pale Ale Malt (100%)
Hop Bill
----------------
200.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
50.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
50.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
Noen som har erfaring med Ahtanum som single hop? Vi er ute etter citrus-smaken (som i Ægir Dag - Sitrus Ale omtalt her: http://www.matmeg.no/2013/02/aegir-bryggeri-med-nytt-ol-pa-vei/). Vi har vurdert Citra - men det er en høyalfahumle og da blir det vel fort slik at det blir vanskelig å trekke ut mye aroma/smak uten også å få med for mye bitterhet?
Hva tror dere? Blir dette ølet noe som vil gå godt til grillfesten!?
EDIT: Ser nå av http://www.matmeg.no/2013/02/aegir-bryggeri-med-nytt-ol-pa-vei/ at Ægir tilsetter appelsinskall. Kanskje det er en ide og kjøre på med både litt appelsin- og litt sitron-zest?