1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

SMaSH Citra, ønsker innspill på oppskrift

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Pillik, 1 Apr 2016.

  1. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Godkveld, noen av proffene i brygging som har en mening om denne? Ser dette greit ut, med spesielt tanke på mengde citra humle? Mye, lite, eller passe? Liker veldig godt citra, men ønsker en øl de fleste kan like.

    VGB SMaSH Citra

    Method: All Grain
    Style: American Pale Ale
    Boil Time: 60 min
    Batch Size: 23 liters (fermentor volume)
    Boil Size: 28 liters
    Boil Gravity: 1.041 (recipe based estimate)
    Efficiency: 70% (brew house)
    Source: LHV

    Original Gravity:
    1.050
    Final Gravity:
    1.011
    ABV (standard):
    5.17%
    IBU (tinseth):
    42.75
    SRM (ebcmorey):
    11.35
    Fermentables
    Amount Fermentable PPG °L Bill %
    5 kg German - Pale Ale 39 2.3 99.4%
    30 g Belgian Candi Sugar - Dark (275L) - (late addition) 38 275 0.6%
    5.03 kg Total
    Hops
    Amount Variety Type AA Use Time IBU
    10 g Citra Pellet 13.5 Boil 60 min 16.2
    30 g Citra Pellet 13.5 Boil 15 min 24.11
    35 g Citra Pellet 13.5 Boil 1 min 2.44
    50 g Citra Pellet 13.5 Dry Hop 7 days

    Hops Summary
    Amount Variety Type AA
    125 g Citra Pellet 13.5
    Mash Guidelines
    Amount Description Type Temp Time
    15 L Infusion 65 C 60 min
    15 L Temperature 78 C 10 min
    18 L Fly Sparge 79 C --
    Starting Mash Thickness: 3 L/kg
    Other Ingredients
    1 tsp Brewbrite Fining Boil 10 min.
    1 tsp Yeas nutrient Other Boil 10 min.
    Yeast
    White Labs - California Ale Yeast WLP001
    Attenuation (avg):
    76.5%
    Flocculation:
    Medium
    Optimum Temp:
    20 - 22.8 °C
    Starter:
    Yes
    Fermentation Temp:
    20 °C
    Pitch Rate:
    0.75 (M cells / ml / ° P)
    214 B cells required
    Priming
    Method: Sugar Amount: 154 CO2 Level: 7 g/l
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Bruk Pale Ale av god kvalitet eventuelt Maris Otter.
    Dersom du elsker Citra - OK
    Dersom detter er en test, ville jeg ha brygget en liten batch, eller valgt en 'rundere' humle...
     
    Pillik liker dette.
  3. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar, har du forslag til en"rundere humle"?
     
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Alt blir bedre med Amarillo...
    Spøk til side - det er veldig individuelt hva du reagerer negativt på - og hva du tenner på.
    Jeg har laget en SMASH med Maris Otter og Mosaic som jeg likte. Det er jo da også subjektivt :)
     
    Pillik liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Citra + Amarillo = Killer. Men da er det ikke smash lengre.
     
    msevland liker dette.
  6. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mulig jeg kan lage en smash amarillo, men har bare 100g, 8,4% amarillo. Blir de bra om jeg bruker samme humleskjema som for citraen, men fordeler dei 100g jeg har?
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Med mindre du absolutt vil holde den til en humletype kan du jukse litt og bruke citra som bitterhumle.
     
    Pillik liker dette.
  8. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Må ikke bruke en humle, men mulig jeg prøver da med citra som bitterhumle, og bytter ut resten med amarillo. Ser de foresten greit ut ellers?
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Jepp. Du dekker hele spektret mtp smak og aroma med de tilsetningene.

    For å skape litt forvirring så kan du evt flytte 15min til 10 min for litt mer fersk-ish smak og ikke røre IBU'en. Du ligger på 0.93 i BU:GU (ratio mellom bitterhet og gravity) og hadde ikke tatt skade av noen færre IBUer. Med en OG på 1.050 ville jeg selv lagt meg på ca 35-40 IBU for en litt sommerlig opplevelse. Men spørs hva du er ute etter da :)
     
    Pillik liker dette.
  10. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takker så meget. Da satser jeg på de. Da blir de vel en SMaTH.. Singel Malt And Two Hops;) De viktigste er om de blir bra.:)
     
    #10 Pillik, 2 Apr 2016
    Sist redigert: 2 Apr 2016
  11. RuLu

    RuLu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tiller
    Enig med tidligere uttalelser, men hvorfor bruke nydelige amerikanske aromahumler som citra og amarillo som bitterhumle. Min preferanse er helt klart Magnum. Jeg synes forøvrig at øl brygget med kun en humle er kun en hype.

    Sent fra min D6603 via Tapatalk
     
    Botnen liker dette.
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men hvorfor sukker i en APA og så bold brødtekst
     
  13. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mulig de Rulu, men er ikke så veldig bevandret i denne humle verden, så egentlig var de for å få litt kjennskap i humletyper. Og sukker var bare fordi jeg hadde 30g og da vart de typeriktig. Ikke at jeg er så veldig opptatt av de men jeg fikk brukt de jeg hadde.
     
  14. T.Wickstrøm

    T.Wickstrøm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Jeg syns den opprinnelige smash planen din er god med kun Citra
    Citra er en god singel hop
    For å lære humlene er det lurt å kjøre bare en humle
    Jeg har laget singel hop med Citra,Cascade,Amarillo,Cennteniel og Simcoe.
    det syns jeg var lærerikt og kan annbefales

    Sent fra min C6833 via Tapatalk
     
    Pillik liker dette.
  15. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvilken vart de beste?
     
  16. Erling A

    Erling A
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Her er min SMASH med Citra som jeg synes ble veldig god (og flere andre som har smakt på den):

    MO Pale Malt 5EBC 7kg
    Citra (13,4%) 15g 60 min
    Citra 20g 15 min
    Citra 35g 2 min
    Citra 30g dag 5

    US-05 2pk.
    OG=1056
    FG=1012
    Karb. med sukker 6 g/l
    Alk. ca. 6,1%
    IBU ca. 35

    Vol før kok ca 28 liter
    Vol etter kok ca 25,5 liter
     
    Pillik liker dette.
  17. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Pillik liker dette.
  18. N-4760

    N-4760
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Synes også den opprinnelige oppskriften din ser bra ut (kanskje litt for lite raus på den sene humlen)
    Iom. at du sier du har Amarillo ville jeg lagt til ett steg på 0 min med den + tørrhumle (evt. mer citra).
    Single hop kan være lærerikt det, så kommer an på hva som er målet ditt med denne ølen
     
    #18 N-4760, 4 Apr 2016
    Sist redigert: 4 Apr 2016
    Pillik liker dette.
  19. T.Wickstrøm

    T.Wickstrøm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Citra og Simcoe

    Sent fra min C6833 via Tapatalk
     
    Pillik liker dette.

Del denne siden