Hei. Jeg brygget min første batch for en uke siden (IPA). målte OG til 1.050 (temperaturen kan ha vært noe høy, ca 25-30grader). Dunken ble satt til gjæring i kjøleskap med STC-1000 på 18graderC som det stod i oppskriften.
I dag har det gått 7 dager siden den ble satt til gjæring og jeg målte SG til 1.018, det har "ploppet" ekstremt lite i gjærlåsen de siste dagene. Er dette normal SG ? FG skal vel være en del lavere enn dette !?
Jeg vet at 7 dager er lite for en IPA, men siden det ikke er noe aktivitet i gjærlåsen lurer jeg på om gjæringen har stoppet !?
Ølet var litt lys på farge for å være en IPA, og det smakte litt gjær.
Stian
I dag har det gått 7 dager siden den ble satt til gjæring og jeg målte SG til 1.018, det har "ploppet" ekstremt lite i gjærlåsen de siste dagene. Er dette normal SG ? FG skal vel være en del lavere enn dette !?
Jeg vet at 7 dager er lite for en IPA, men siden det ikke er noe aktivitet i gjærlåsen lurer jeg på om gjæringen har stoppet !?
Ølet var litt lys på farge for å være en IPA, og det smakte litt gjær.
Stian