Hei.
Skal prøve meg på et brygg etter oppskrift og ikke en ferdig allgrain-sett. Men mulig jeg har gjort en liten tabbe ved innkjøp av ingredienser. I følge oppskriften skal brygget gi 25 liter (sluttvolum), men min bryggekjele (Brewolution Brewster) har på tidligere brygg kun gitt ut 19-20 liter. Den rommer 27 liter tror jeg så få ut 25 liter kan bli en utfordring. Glemte helt å nedjustere mengden av malt, humle og gjær da jeg var å kjøpte inn.
Spm: Kan jeg allikevel bruke alt jeg har kjøpt inn eller bør jeg nedjustere mengden av alt? Hvis jeg reduserer mengden av malt, humle og gjær, regner jeg med at jeg kan ta vare på dette en stund.
Humlepelets kan jeg legge i fryseren. Gjæren må stå kjølig og gjærcellene vil etterhvert dø ut, så den må jeg bruke innen rimelig tid (har ikke gjærstarter, så det ble noen litt gjær). Malten kan jeg kanskje pakke i lufttett pose.
Jeg skal forøvrig brygge en pilsner. 6000g pilsnermalt, 280g saaz, gjær Wyeast Urquell Lager
Skal prøve meg på et brygg etter oppskrift og ikke en ferdig allgrain-sett. Men mulig jeg har gjort en liten tabbe ved innkjøp av ingredienser. I følge oppskriften skal brygget gi 25 liter (sluttvolum), men min bryggekjele (Brewolution Brewster) har på tidligere brygg kun gitt ut 19-20 liter. Den rommer 27 liter tror jeg så få ut 25 liter kan bli en utfordring. Glemte helt å nedjustere mengden av malt, humle og gjær da jeg var å kjøpte inn.
Spm: Kan jeg allikevel bruke alt jeg har kjøpt inn eller bør jeg nedjustere mengden av alt? Hvis jeg reduserer mengden av malt, humle og gjær, regner jeg med at jeg kan ta vare på dette en stund.
Humlepelets kan jeg legge i fryseren. Gjæren må stå kjølig og gjærcellene vil etterhvert dø ut, så den må jeg bruke innen rimelig tid (har ikke gjærstarter, så det ble noen litt gjær). Malten kan jeg kanskje pakke i lufttett pose.
Jeg skal forøvrig brygge en pilsner. 6000g pilsnermalt, 280g saaz, gjær Wyeast Urquell Lager