Hei NorBrygg
Pga. sterk interesse for vikingtiden fant jeg ut jeg ville prøve å sette litt mjød, trenger litt hjelp.
Jeg har aldri brygget noe før, så jeg må be om å få det helt basic.
Jeg ser det er mange forskjellige oppskrifter rundtomkring, men tenkte jeg ville bruke den jeg fant i oppskrifter her på forumet.
Jeg er glad i søt mjød, ikke noen stor fan av øl, kullsyre klarer jeg meg fint uten også.
2 kg (4 store bokser) honning
9 liter vann
2 sitronskall i biter
1 ss malt kanel
1/4 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
Det jeg tar bort fra denne oppskriften er der han koker alt ned til 3 liter er borte.
Jeg vil unngå å koke honningen, heller koke resten og varme honningen opp til ca. 60 grader, så legge til honningen etterpå.
Jeg vil heller ikke legge til humle.
Mine spørsmål er da:
Hva trenger jeg av utstyr?
Hvordan går jeg frem på rett måte for å skape søt mjød?
Hvordan skal det på rett måte blandes, tappes og ses etter for å oppnå ønsket resultat?
Forslag til andre oppskrifter tas også i mot.
På forhånd, takk for hjelpen
Edit: Er også interessert i hvordan man lager god, tørr engelsk sider. (IKKE sukkerklisset man får på butikken.)
Pga. sterk interesse for vikingtiden fant jeg ut jeg ville prøve å sette litt mjød, trenger litt hjelp.
Jeg har aldri brygget noe før, så jeg må be om å få det helt basic.
Jeg ser det er mange forskjellige oppskrifter rundtomkring, men tenkte jeg ville bruke den jeg fant i oppskrifter her på forumet.
Jeg er glad i søt mjød, ikke noen stor fan av øl, kullsyre klarer jeg meg fint uten også.
2 kg (4 store bokser) honning
9 liter vann
2 sitronskall i biter
1 ss malt kanel
1/4 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
Det jeg tar bort fra denne oppskriften er der han koker alt ned til 3 liter er borte.
Jeg vil unngå å koke honningen, heller koke resten og varme honningen opp til ca. 60 grader, så legge til honningen etterpå.
Jeg vil heller ikke legge til humle.
Mine spørsmål er da:
Hva trenger jeg av utstyr?
Hvordan går jeg frem på rett måte for å skape søt mjød?
Hvordan skal det på rett måte blandes, tappes og ses etter for å oppnå ønsket resultat?
Forslag til andre oppskrifter tas også i mot.
På forhånd, takk for hjelpen
Edit: Er også interessert i hvordan man lager god, tørr engelsk sider. (IKKE sukkerklisset man får på butikken.)